Shairon Martis in actie tijdens de World Baseball Classic.

Honkbal

Shairon Martis naar Baltimore Orioles

Shairon Martis naar Baltimore Orioles

Shairon Martis in actie tijdens de World Baseball Classic.

Shairon Martis in actie tijdens de World Baseball Classic.
Foto: © Henk Seppen

In navolging van Jair Jurrjens heeft nu ook pitcher Shairon Martis een contract verdiend bij een Major League-organisatie. De Curaçaose pitcher verruilt het Amerikaanse Lincoln Saltdogs voor Baltimore Orioles. Evenals zijn ploeggenoot Jurrjens speelde Martis zichzelf in de kijker door zijn optreden voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de deze maand gehouden World Baseball Classic.

De gisteren dertig jaar geworden Martis keert daarmee voor het eerst sinds 2013 terug in de Amerikaanse League. In dat seizoen gooide hij 42 wedstrijden voor Rochester Red Wings, het Triple A-team van Minnesota Twins. Zijn laatste wedstrijd in de Triple A International League was op 8 september, voordat hij werd opgeroepen voor de hoofdmacht en nog zes wedstrijden speelde in de Major League. Verspreid over drie seizoenen gooide de Curaçaose pitcher voor Washington Nationals en Minnesota Twins 26 wedstrijden in de Major League.

Eerder stond Martis ook al onder contract van San Francisco Giants (2005-2006), Washington Nationals (2007-2011) en Pittsburgh Pirates (2012). Afgelopen winter speelde hij voor Aguilas del Zulia in de Venezolaanse wintercompetitie. De afgelopen twee seizoenen kwam Martis uit voor Lincoln Saltdogs. Bij deze onafhankelijke profclub uit de de American Association was hij twee jaar lang de ploeggenoot van international Curt Smith. Afgelopen najaar versterkte de Amerikaanse profclub zich ook met de internationals Randolph Oduber, Chris Garia en Dashenko Ricardo.

Verkocht

Nu heeft Lincoln Saltdogs in ieder geval afscheid moeten nemen van één van zijn troeven uit het Nederlands Koninkrijk. Vandaag heeft de club uit Lincoln het contract van pitcher Shairon Martis verkocht aan Baltimore Orioles. De verwachting is dat Martis het seizoen start voor Norfolk Tides in de Triple A International League. In twee seizoenen voor Lincoln Saltdogs gooide Martis 41 wedstrijden met een verdiende puntengemiddelde van 3.52 en 172 strikeouts in 227 1/3 inning.

Tijdens de deze maand gehouden World Baseball Classic gooide Martis vijf wedstrijden, waarvan hij er één won. Hij betrad de heuvel in de duels tegen Zuid-Korea, Chinese Taipei, Japan, Cuba en Puerto Rico en sloot het toernooi af met een verdiende puntengemiddelde van 1.17. Alleen tegen Japan stond hij één punt toe. In 7 2/3 inning gooide Martis drie keer drie slag en twee keer vier wijd. Hij kreeg drie honkslagen tegen en had daarmee als reliever een belangrijke rol binnen het Nederlands Koninkrijksteam. Vorig jaar september veroverde Martis met het Nederlands Koninkrijksteam nog de Europese titel.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal