Danny Rombley in 2015 in actie tijdens het World Port Tournament.

EK 2016

Huldiging op EK voor zes oud-internationals

Huldiging op EK voor zes oud-internationals

Danny Rombley in 2015 in actie tijdens het World Port Tournament.

Danny Rombley in 2015 in actie tijdens het World Port Tournament.
Foto: © Rob Jelsma

Voorafgaand aan de wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam tegen Rusland op het Europees kampioenschap worden morgen Danny Rombley, Michael Duursma, Vince Rooi, David Bergman, Bryan Engelhardt en Shaldimir Daantji gehuldigd voor hun imposante interlandcarrière. Vijf van de zes recent gestopte internationals maakten in 2011 deel uit van het nationale team dat op historische wijze het WK in Panama op haar naam schreef.

De zes spelers waren dit seizoen nog actief in de Nederlandse hoofdklasse, maar beëindigden eerder hun interlandcarrière. Binnenvelder Duursma en buitenvelder Rombley kwamen in 2015 voor het laatst in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam. Engelhardt, Bergman en Rooi speelden in 2014 al hun laatste wedstrijden voor Oranje. Danny Rombley debuteerde als international in 1998 en nam vorig jaar na dertig toernooien en 211 interlands afscheid van de nationale ploeg. Met Oranje nam hij onder meer deel aan vijf wereldkampioenschappen, zes Europese kampioenschappen, één Olympische Spelen, twee World Baseball Classics, zes edities van de Honkbal Week Haarlem en vijf edities van het World Port Tournament.

Michael Duursma heeft 178 caps op zijn naam staan tussen 2000 en 2015. De speler van L&D Amsterdam heeft deelgenomen aan zo’n 26 grote internationale toernooien, waaronder vijf EK’s, twee WK’s, drie keer de World Baseball Classic, één Olympische Spelen en zes edities van zowel de Honkbal Week Haarlem en het World Port Tournament.

Slagkanon

Shaldimar Daantji zette na het seizoen 2015 een punt achter zijn interlandloopbaan.

Shaldimar Daantji zette na het seizoen 2015 een punt achter zijn interlandloopbaan.
Foto: © Rob Jelsma

Bryan Engelhardt droeg van 2002 tot en met 2014 183 keer het shirt van Oranje. Met de nationale ploeg was het slagkanon aanwezig bij vier WK’s, drie EK’s en één World Baseball Classic. Verder was hij maar liefst zevenmaal actief op de Honkbal Week Haarlem en vijfmaal op het World Port Tournament. In totaal nam hij met Oranje deel aan 27 grote internationale toernooien.

Vince Rooi debuteerde tijdens het WK van 2001 voor de nationale ploeg en kwam in zijn spelersloopbaan 108 keer uit voor het Nederlands Koninkrijksteam. Hij trad voor Oranje aan tijdens zestien internationale toernooien en nam onder meer deel aan drie WK’s, drie EK’s en één World Baseball Classic. Daarnaast heeft hij ook meegedaan met vier edities van het World Port Tournament en drie edities van de Honkbal Week Haarlem.

Grote waarde

David Bergman was international van 2003 tot en met 2014. In 73 interlands nam de rechtshandige werper deel aan onder andere zes EK’s en vier WK’s. Driemaal was hij actief op de World Baseball Classic en in 2008 op de Olympische Spelen. Zowel aan de Honkbal Week Haarlem als het World Port Tournament nam hij vijfmaal deel. David Bergman was tijdens de 29 toernooien waaraan hij deelnam van grote waarde in de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam.

Shaldimar Daantji heeft 79 interlands op zijn naam geschreven staan met deelname aan het wereldkampioenschap van 2011 en de Intercontinental Cup van 2010, waarin Oranje de finale wist te bereiken. Tweemaal nam de snelle buitenvelder deel aan een Europees kampioenschap en driemaal aan zowel het World Port Tournament als de Honkbal Week Haarlem.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016