Jochem Koedijk in actie voor Kinheim.

FIBT 2016

Koedijk en Perdue in International Stars

Koedijk en Perdue in International Stars

Jochem Koedijk in actie voor Kinheim.

Jochem Koedijk in actie voor Kinheim.
Foto: © Rob Jelsma

Hoofdklassespelers Jochem Koedijk (Kinheim) en Melvin Pedrue (DSS) maken deel uit van de selectie van International Stars, die deze week één van de vier deelnemers is tijdens de tweede editie van het France International Baseball Tournament. Vrijdagmiddag om 14.00 uur staan zij op dit toernooi tegenover het Nederlands Koninkrijksteam.

De selectie van International Stars wordt in Sénart gevormd door honkballers uit verschillende Europese competities en staat onder leiding van manager Ty Eriksen en coach Petr Novotny. Dit tweetal heeft in Sénart de beschikking over buitenvelders Melvin Perdue, Jochem Koedijk en Julio Hernandez.

Perdue werd in de reguliere competitie de beste slagman bij DSS. De Amerikaan kwam tot 38 honkslagen (.286) met twaalf binnengeslagen punten. Koedijk sloeg in de reguliere competitie voor Kinheim 36 hits (.275) en bracht daarmee 22 punten over de thuisplaat. Afgelopen weekeinde sloot Koedijk de Play-Offs zelfs af met een gemiddelde van .348. De Arubaan Julio Hernandez, die dit seizoen voor Kinheim zijn debuut maakte in de hoofdklasse, kwam in de reguliere competitie tot 44 hits (.314).

Holland Series

In dienst van de International Stars werd Perdue vorig jaar al uitgeroepen tot beste slagman tijdens Prague Baseball Week. Ook pitcher Eddie Aucoin maakt deel uit van de International Stars. De voormalige Amerikaanse profhonkballer leidde zowel in 2011 als in 2013 Vaessen Pioniers naar de Holland Series. Momenteel komt Aucoin in Zweden uit voor Sölversborg Firehawks.

De tweede Nederlandse honkballer in de selectie van manager Eriksen is Kevin Faries. De 35-jarige binnenvelder komt al sinds 2005 uit in de Duitse Bundesliga en speelt in deze Duitse competitie momenteel voor Cologne Cardinals.

Winnaar

Begin juli werd International Stars voor de derde keer in vier jaar tijd winnaar van de Prague Baseball Week. In de finale werd Tsjechië met 0-5 verslagen. Jason Jarvis werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler, terwijl de Amerikaan Wes Roemer de onderscheiding kreeg voor de beste pitcher. Die laatste maakt eveneens in Sénart deel uit van de selectie.

International Stars start vanavond om 19.00 uur het France International Baseball Tournament met een wedstrijd tegen gastland Frankrijk. Morgen is om 14.00 uur de Nederlandse titelverdediger de volgende tegenstander.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in FIBT 2016