Rob Cordemans in actie tijdens zijn laatste interland. Op de Premier 12 nam hij het als starter op tegen Italië.

EK 2016

Rob Cordemans met Koninkrijksteam naar Sénart

Rob Cordemans met Koninkrijksteam naar Sénart

Rob Cordemans in actie tijdens zijn laatste interland. Op de Premier 12 nam hij het als starter op tegen Italië.

Rob Cordemans in actie tijdens zijn laatste interland. Op de Premier 12 nam hij het als starter op tegen Italië.
Foto: © WBSC

Field manager Steve Janssen heeft zijn selectie voor het France International Baseball Tournament – Yoshida Challenge bekendgemaakt. Dit toernooi, dat van 31 augustus tot en met 4 september wordt gespeeld in Sénart, Frankrijk, wordt door Team Kingdom of the Netherlands gebruikt om zich voor te bereiden op het EK Honkbal dat tussen 9 en 18 september in eigen land gespeeld wordt.

Bondscoach Steve Janssen krijgt voor het France International Baseball Tournament de beschikking over drie nieuwe spelers. Eén daarvan is buitenvelder Kalian Sams, die deze week is teruggekeerd uit Canada waar hij de afgelopen maanden als profhonkballer actie kwam in de CanAm League. Twee jaar geleden werd de buitenvelder uit Den Haag na afloop van de eerste editie van het Franse invitatietoernooi nog uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

De dertigjarige Sams is de enige actieve profhonkballer die bondscoach Steve Janssen aan zijn selectie voor het France International Baseball Tournament kon toevoegen. Andere profhonkballers melden zich mogelijk pas vlak voor de start van het Europees kampioenschap bij het Nederlands Koninkrijksteam. Daarvoor is Janssen nu nog afhankelijk van hun beschikbaarheid. Op dit moment zijn de competities in de Minor League nog in volle gang. Sams brak zijn profseizoen afgelopen week al af om naar Nederland terug te keren om de geboorte van zijn eerste kind bij te kunnen wonen. Hierdoor werd de buitenvelder vroegtijdig beschikbaar voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Blessures

Met de komst van Sams zijn ook de ervaren pitcher Rob Cordemans en buitenvelder Randolph Oduber aan de nationale selectie toegevoegd. Beide spelers ontbraken door blessures tijdens de Honkbal Week Haarlem, maar zijn inmiddels voldoende hersteld en hierdoor tijdens het France International Baseball Tournament inzetbaar voor het Nederlands Koninkrijksteam. Cordemans maakte afgelopen maandag voor L&D Amsterdam zijn rentree op de heuvel voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Cordemans neemt in de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam de plaats in van HCAW-pitcher Jim Ploeger. Tijdens de Honkbal Week Haarlem gooide Ploeger (2.57) zeven innings in twee wedstrijden. Hij kwam daarin tot vijf strikeouts. Uit de selectie die vorige maand voor het eerst sinds 2010 de Honkbal Week Haarlem won, keren ook binnenvelder Stijn van der Meer en buitenvelder Remco Draijer niet meer terug.

Profcarrière

Van der Meer is na afloop van dat toernooi aan zijn profcarrière begonnen en speelt momenteel voor Greeneville Astros in de Rookie Appalachian League. Tijdens de Honkbal Week haarlem kwam Van der Meer tot negen honkslagen (.360). Debutant Draijer sloot zijn eerste toernooi met de nationale ploeg af met acht hits (.364).

Het France International Baseball Tournament gaat aanstaande woensdag van start. Het Nederlands Koninkrijksteam opent het toernooi in Sénart een dag later met een wedstrijd tegen Duitsland. Twee jaar geleden werd Oranje nog winnaar van de eerste editie van het France International Baseball Tournament. In de finale werd toen gastheer Frankrijk verslagen. Voor voormalig Major Leaguer Andruw Jones wordt het zijn eerste toernooi als bench-coach.

De selectie:

Pitchers (11):
Mike Bolsenbroek (Regensburg Legionäre), Rob Cordemans en Tom de Blok (L&D Amsterdam), Bayron Cornelisse, Kevin Kelly, Diegomar Markwell, Berry van Driel, Loek van Mil en Orlando Yntema (Curaçao Neptunus), Lars Huijer (Vaessen Pioniers) en Tom Stuifbergen (Kinheim).

Catchers (3):
Gianison Boekhoudt en Dashenko Ricardo (Curaçao Neptunus) en Sander Paap (Kinheim).

Binnenvelders (5):
Dwayne Kemp (Curaçao Neptunus), Dudley Leonora en Kevin Moesquit (Kinheim), Nick Urbanus (L&D Amsterdam) en Yurendell de Caster.

Buitenvelders (5):
Christian Diaz en Randolph Oduber (Curaçao Neptunus), Christopher Garia (Vaessen Pioniers), Gilmer Lampe (L&D Amsterdam) en Kalian Sams (Quebec Capitales).

Technische staf:
Steve Janssen – Field manager
Andruw Jones – Bench coach
Mike Hartley – Pitching coach
Sidney de Jong – Hitting coach
Wim Martinus – 1e honk coach
Ben Thijssen – 3e honk coach
Pepijn van Ingen – Fysiotherapeut
Paul Venner – Strength and conditioning coach
David Bergman – Scout

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016