Speciaal voor het WK vrouwenhonkbal zijn visuals gemaakt, die onder meer in de stadions worden getoond.

Honkbal

Vrouwenhonkballers op WK tegen Japan

Vrouwenhonkballers op WK tegen Japan

Speciaal voor het WK vrouwenhonkbal zijn visuals gemaakt, die onder meer in de stadions worden getoond.

Speciaal voor het WK vrouwenhonkbal zijn visuals gemaakt, die onder meer in de stadions worden getoond.

Het Nederlandse vrouwenhonkbalteam treft op het wereldkampioenschap in ieder geval viervoudig wereldkampioen Japan. Vandaag heeft de World Baseball Softball Confederation de poule-indeling bekendgemaakt voor het WK, dat van 3 tot en met 11 september in het Zuid-Koreaanse Gijang wordt gehouden.

Met Japan staat het Nederlands team op de zevende editie van het wereldkampioenschap al in de eerste ronde tegenover het sterkste land van de wereld. Japan plaatste zich in alle zes voorafgaande edities voor de finale en wist de laatste vier edities te winnen. De Japanse honkbalsters voeren daarmee de wereldranglijst aan. Nederland staat op die ranglijst op een zevende plaats. Voor Oranje wordt het de vierde keer dat het team deelneemt aan het wereldkampioenschap.

Behalve bij Japan is het Nederlands team voor de eerste ronde in Poule B ook ingedeeld bij Canada en India. Canada staat momenteel op een vierde plaats op de wereldranglijst. India is, samen met debutant Pakistan, ongeplaatst en heeft van de WBSC een wildcard ontvangen. Daarmee keert de nationale vrouwenploeg voor het eerst sinds 2008 terug op het WK honkbal. Evenals Nederland won ook India tot dusver nog maar één WK-wedstrijd. Dat was met 6-8 van Hong Kong.

Voornaamste kans

Voor de formatie van bondscoach Eddie Dix vormt met name de wedstrijd tegen de honkbalsters uit India de voornaamste kans om de tweede WK-zege uit de historie te boeken. Eerder was Nederland in 2012 al eens te sterk voor Cuba in de wedstrijd om de zevende en achtste plaats.

Het wereldkampioenschap start over precies 100 dagen. Aan deze mondiale titelstrijd doen een recordaantal van twaalf landen deel. De deelnemers zijn ingedeeld in drie poules. Nederland is het enige Europese team in Gijang (Zuid-Korea). De twee sterkste teams uit elke poule kwalificeren zich voor de Super Round. In de aanloop naar het wereldkampioenschap verblijft Nederland op uitnodiging van de prefectuur Saga voor een trainingskamp in de Japanse stad Ureshino.

Poule-indeling

Poule A
Zuid-Korea (11)
Venezuela (5)
Cuba (8)
Pakistan

Poule B
Japan  (1)
Canada (4)
Nederland (7)
India

Poule C
Verenigde Staten (2)
Australië  (3)
Chinese Taipei (6)
Hong Kong (9)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal