Karin Tuk aan slag tijdens de Homerun Derby van de All Star Game.

Golden League

Karin Tuk vestigt uniek homerun record

Karin Tuk vestigt uniek homerun record

Karin Tuk aan slag tijdens de Homerun Derby van de All Star Game.

Karin Tuk aan slag tijdens de Homerun Derby van de All Star Game.
Foto: © Rob Jelsma

Softbal-international Karin Tuk is de nieuwe All-Time Recordhouder in homeruns. Op zaterdag 30 april sloeg de catcher van titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem en het Nederlands Softbal Team haar derde homerun van het seizoen in de openingswedstrijd van de double-header op eigen veld tegen FysioExpert Olympia Haarlem.

Met een 5-2 voorsprong in de tweede helft van de zesde inning, loopsters op het eerste en tweede honk en twee uit maakte Karin Tuk goed contact op een worp van linkshander Eva Voortman. De bal eindigde over de midveld-omheining voor een 3-run homerun en dat was de 45e in haar Hoofdklasse-loopbaan. En met die klap nam ze alleen bezit van de eerste plaats op de All-Time Homerun-lijst.

Toen het seizoen drie weken geleden van start ging stond Karin Tuk op de derde plaats op de homerun-lijst achter Monique Fris, die 43 homeruns in haar loopbaan had geslagen, en recordhouder Debby Connor, die er 44 op haar naam had staan. Ze homerde in het eerste weekeinde in de opener van de double-header tegen het Talent Team Holland om naar een gedeelde tweede plaats te klimmen. Een week geleden homerde Karin Tuk in de tweede wedstrijd tegen Tex Town Tigers om naast oud-teamgenoot Debby Connor te komen.

Met haar homerun van zaterdag werd Karin Tuk de All-Time Homerun-recordhouder in de hoogste Nederlandse softbalafdeling. In 2013 had ze zichzelf ook al in de recordboeken geslagen toen ze de eerste speelster in de historie was die tien homeruns in één seizoen sloeg.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League